Nieuws

Persbericht

Federale ambtenaren ontvangen allereerste maaltijdcheques

‘Al twintig jaar lang is er geen echte loonsverhoging geweest voor federale ambtenaren. Vanaf vandaag komt er eindelijk één. Dan krijgen ze de allereerste keer maaltijdcheques,’ vertelt minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen). ‘We starten 2024 met een herwaardering van ons personeel.’ 
Persbericht

Onze nieuwe software zorgt er mee voor dat Leuvenaars hun kerstpakjes milieuvriendelijk thuiskrijgen

Minister van post Petra De Sutter (Groen) stelt software voor die Leuvense winkels helpt om kerstpakjes duurzaam te bezorgen. ‘Steeds meer klanten willen duurzame e-commerce. Ik investeer in de software achter webshops die dat mee mogelijk maakt. Pakjes maken zo minder omwegen om bij de klant te komen waardoor CO2-uitstoot daalt,’ aldus De Sutter.
Persbericht

De Sutter neemt nieuwe maatregelen om meer mensen met handicap aan te nemen. ‘De grootste beperking voor mensen met een handicap, is hoe de omgeving erop reageert’

Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) helpt meer mensen met een handicap tijdens de sollicitaties en betaalt vervoersonkosten terug. ‘Het aantal mensen met handicap die werken voor de overheid stijgt licht. We moeten er vaart in houden. Daarom neem ik obstakels weg,’ kondigt De Sutter aan op Werelddag voor personen met een handicap.
Persbericht

'Grote internetstoringen moeten gecompenseerd worden'

‘Gedupeerden van bijvoorbeeld een grote internetstoring mogen rekenen op een compensatie in de toekomst. Telecomprijzen zijn niet goedkoop in ons land. Als er dan een panne is, is een compensatie het minste wat ze kunnen doen voor hun klanten,’ kondigt De Sutter aan. Het wetsvoorstel werd vrijdag goedgekeurd. 
Persbericht

Pakjeswet De Sutter goedgekeurd: ‘Zonder welzijn, geen winst’

‘Het is nooit gezien in Europa: pakjeskoeriers die als zelfstandige werken krijgen binnenkort een minimumloon en het recht op rust. Hier geen uitgeputte pakjeskoeriers meer die aan een hongerloon kerstaankopen thuisbrengen,’ zegt minister van Post Petra De Sutter (Groen). Het parlement keurde donderdag haar pakjeswet goed.  
Persbericht

Vicepremier Petra De Sutter reageert op federaal begrotingsakkoord 2024: ‘Groener en goedkoper’

‘Het akkoord maakt het leven groener en goedkoper. Mensen kunnen goedkoper milieuvriendelijk koken en verwarmen omdat de elektriciteitsfactuur stap voor stap naar beneden gaat en door het laag btw-tarief van zes procent voor de aankoop van een warmtepomp. Er komt een sociaal tarief voor appartementsbewoners die verwarmen met een collectieve ketel. De btw op sloop en herbouw blijft voorgoed op zes procent. Fossiel vrachtvervoer wordt minder interessant,’ zo reageert vicepremier De…
Persbericht

Pakjeswet De Sutter goedgekeurd door Kamercommissie

De Sutter haar pakjeswet kreeg in eerste lezing groen licht van de Kamercommissie Economie vandaag. ‘We nemen het voortouw in de strijd tegen de race to the bottom met de arbeidsvoorwaarden van de pakjesbezorgers. Geen doodvermoeide bezorgers meer achter het stuur die eindeloze dagen moeten kloppen,’ zegt De Sutter.
Persbericht

De Sutter voert vierdaagse werkweek voor ambtenaren in

‘We moeten mensen alle kansen geven om hun work-life balans beter te bewaken. Ook ambtenaren kunnen binnenkort al hun werkuren in vier dagen presteren, om zo een vijfde dag vrij te krijgen. Werknemers uit de privé konden daar al voor kiezen. Ook zo wil ik van de federale overheid een van de aantrekkelijkste werkgevers maken die rekening houdt met het welzijn,’ zegt minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter. Haar KB werd afgelopen vrijdag/ vrijdag goedgekeurd. 
Persbericht

De Sutter helpt langdurig afwezigen aan nieuwe passende job

Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) helpt sinds kort overheidspersoneel dat lang afwezig was aan een andere job die beter bij hen past. ‘Mensen die lang afwezig waren, laat ik niet in de steek. Ik wil hen motiveren om terug te komen werken bij ons. Een goed HR-beleid moet draaien op zorg voor je medewerkers, net dat doen we hier,’ aldus De Sutter. De federale ministerraad keurde goed dat het nieuwe heroriënteringsproject structureel wordt binnen de federale…
Persbericht

De Sutter regelt dat pakketautomaten openstaan voor elke speler in pakjesmarkt

‘De postregulator BIPT kan de spelers op pakjesmarkt voortaan opleggen om hun automaten open te zetten voor elkaar als dit bijdraagt tot de duurzaamheid. Zo maken we de e-commerce klant- en klimaatvriendelijker,’ zegt De Sutter. Die aanpassing aan de postwet komt vrijdag op de ministerraad. Bovendien komen er steeds meer pakjesautomaten bij, hoewel België er momenteel weinig telt in vergelijking met andere landen. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.