Nieuws

Persbericht

Federale ambtenaren krijgen verlof bij zwangerschapsverlies. ‘Ook partner heeft er recht op. Dit is een erkenning voor ieders verdriet’

Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter regelt dat federale ambtenaren twee dagen verlof krijgen bij zwangerschapsverlies. ‘Een zwangerschapsverlies is fysiek en emotioneel ingrijpend,’ zegt Ambtenarenminister De Sutter, zelf gynaecologe. Het verlof is er ook voor de partner van de vrouw met zwangerschapsverlies. Het voorstel werd vrijdag goedgekeurd door de ministerraad.  
Persbericht

De Sutter regelt dat ambtenaren binnenkort fiets kunnen leasen

De 65.000 federale ambtenaren kunnen vanaf 2025 een fiets leasen.  ‘Iedereen die werkt voor de federale overheid kan de eindejaarstoelage gebruiken om een fiets te leasen. Zo wil ik milieuvriendelijk en gezond woon-werkverkeer een duw in de rug geven,’ kondigt minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) aan.  
Persbericht

Sociaal internetaanbod gelanceerd

Minister van Telecom Petra De Sutter (Groen) voert vanaf 1 maart een sociaal internetaanbod in voor naar schatting 600.000 huishoudens. Zij hebben dus recht op goedkoper vast internet. Daaraan kan ook goedkoper gsm, televisie of vaste telefonie worden toegevoegd. ‘Een hoop mensen zullen minder betalen voor hun telecom. Dat houdt de kosten voor internet en telefonie betaalbaar. Dit sociaal internetaanbod in samenwerking met de operatoren,’ aldus De Sutter.     
Persbericht

De Sutter: ‘Al miljoenen valse sms’en tegengehouden’

Minister van Telecom investeert in digitale veiligheid. ‘Sinds oktober vorig jaar hield Proximus alleen al meer dan 16 miljoen valse sms'en van oplichters tegen. Samen met enkele telecomoperatoren ontwikkelden we software om nepberichten nog beter tegen te houden,’ klinkt het.  
Persbericht

Federale ambtenaren ontvangen allereerste maaltijdcheques

‘Al twintig jaar lang is er geen echte loonsverhoging geweest voor federale ambtenaren. Vanaf vandaag komt er eindelijk één. Dan krijgen ze de allereerste keer maaltijdcheques,’ vertelt minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen). ‘We starten 2024 met een herwaardering van ons personeel.’ 
Persbericht

De Sutter: ‘Nooddiensten altijd bereikbaar’

‘Iemand met een noodgeval moet altijd onmiddellijk terecht kunnen bij een nooddienst. Daarom zal in de toekomst niet alleen het netwerk van Proximus de noodoproepen doorschakelen naar de hulpdiensten. Ook het netwerk van een tweede operator kan daarvoor gebruikt worden,’ kondigt minister van Telecom Petra De Sutter (Groen) aan. Haar aanpassingen aan Telecomwet kregen groen licht van de ministerraad vrijdag. 
Persbericht

Fietsen naar het werk wordt interessanter

‘Werknemers die ver van hun job wonen en toch kiezen voor de fiets om te gaan werken, zullen binnenkort meer overhouden van hun fietsvergoeding. Ze zullen er minder belasting op betalen,’ duidt vicepremier Petra De Sutter het akkoord.   
Persbericht

De Sutter: ‘Bij steeds meer Belgen verschijnt 5G op hun schermpje’

Steeds meer Belgen kunnen surfen op 5G. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. ‘Vandaag zien steeds meer Belgen 5G opduiken op het schermpje van hun smartphone. De geografische dekking is van vijf procent in 2020 naar minstens 30 procent gestegen in 2022. Een pak meer mensen hebben dus toegang tot supersnel mobiel internet, maar we zijn er nog niet,’ aldus Telecomminister Petra De Sutter. 
Persbericht

Groen licht voor de universele lader

De bevoegde kamercommissie heeft woensdag het wetsontwerp van Telecomminister Petra De Sutter over de universele lader goedgekeurd. ‘GSM’s en andere kleine elektronica krijgen dezelfde stekker. Dat maakt het de klant gemakkelijker en is beter voor het milieu,’ klinkt het bij De Sutter. 
Persbericht

De Sutter legt rechtszaak tegen Israël op tafel binnen regering

Vicepremier Petra De Sutter (Groen) wil binnen de regering onderzoeken of België zich ook tot het Internationaal Gerechtshof kan wenden. ‘Het hof kan onderzoeken of de Palestijnen het slachtoffer zijn van genocide. Intussen kan het in afwachting van een definitieve uitspraak Israël voorlopige maatregen opleggen en bevelen om de oorlog meteen te stoppen. Dat moet met de nodige urgentie gebeuren. Deze gruwel doodt elke dag.’ 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.